;
20 april 2021
Vanaf vandaag zijn alle Aquacolor Sensors standaard uitgerust met een wifi functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om ze met een smartphone (iPhone, Android) of laptop te ijken en real time de metingen in te zien. Het enige dat u hoeft te doen is verbinding maken met de sensor en vervolgens met uw favoriete browser naar aquacolor.start te gaan.
Doordat u de sensors zelf kunt ijken, is het mogelijk om deze geschikt te maken voor uw specifieke toepassing.
Naast de standaard wifi functionaliteit kunt u vanaf vandaag ook tegen geringe meerkosten voor alle Aquacolor Sensors gebruik maken van onze cloudservice. Alle sensordata worden dan in een historyfile opgeslagen en u kunt deze vervolgens als csv file (comma separated values, inleesbaar in bijvoorbeeld Excel of LibreOffice Calc) downloaden.
Heeft u een proces dat u wilt monitoren via een dashboard? Ook dat kunnen we vanaf vandaag efficient voor u realiseren. Als voorbeeld ziet u een dashboard van de Hortiblaster, onze algendestructie-unit voor de glastuinbouw, die voorkomt dat algengroei in regenwateropslagtanks plaatsvindt en in samenwerking met Water Waves is ontwikkeld. Die Hortiblaster voorkomt verstopping van irrigatie nozzles, remt biofilmvorming in leidingen en maakt het mogelijk om waterstofperoxide te besparen.
Het dashboard werkt real time en geeft de tuinder automatisch per e-mail een alarmmelding wanneer er iets aan de hand is. Ook wordt, dankzij de Aquacolor Algensensor, de waterkwaliteit real time weergegeven en wordt automatisch aangegeven wanneer onderhoud noodzakelijk is. Een history file met time stamp en alle relevenate procesdata kan met een druk op de knop vanuit het dashboard worden gedownload.
Deze productverbeteringen zijn tot stand gekomen dankzij twee VIDA demonstratieprojecten in de glastuinbouw, "Sustainable strawberry fields forever, project DV208" en het "Biopod project, DV029". Deze projecten maakten het mogelijk om de functionaliteit van onze sensors beter af te stemmen op de wensen van onze klanten.
This project was awarded by the VIDA project and has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement no 777795.
Disclaimer
The content of this document represents the view of the author only and is his/her sole responsibility: it cannot be considered to reflect the views of the European Commission and/or the Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). The European Commission and the Agency do not accept responsibility for the use that may be made of the information it contains.