;
+31 (0)654 753 918

Over Aqua sensors

Aqua Sensors is ontstaan uit een idee van pluimveehouder Frank Akkerman. Via Wetsus kwam hij in contact met Mateo Mayer en ze ontwikkelden samen de vuilwatersensor voor pluimvee. De samenwerking bleek een gouden greep. Inmiddels is een aantal spin-off produkten en diensten gerealiseerd die sinds augustus 2015 door Aqua  Sensors B.V. worden vermarkt.

Frank Akkerman

Frank Akkerman is directeur / partner in Aqua Sensors en verantwoordelijk voor productkwaliteit en de in-house productie van onze sensors in Oudehorne, Friesland. Hij is na de Landbouwschool eerst KMBO autotechniek gaan studeren, omdat zijn affiniteit met techniek groot is. Daarna is hij toch de veehouderij in gerold en is inmiddels 25 jaar pluimveehouder. Door de problematiek van vervuild drinkwater in de pluimveehouderij, waar hij steeds tegen aanliep, is hij zich steeds meer gaan richten op de waterkwaliteit en zo is hij via Wetsus in contact gekomen met Mateo Mayer.

Mateo Mayer

dr.ir. Mateo Mayer is directeur / partner in Aquacolor Sensors en verantwoordelijk voor de techniek en verkoop.  Hij is scheikundig ingenieur, gepromoveerd polymeertechnoloog, expert op het gebied van open source software, blockchain technologie en electrotechniek en heeft 10 jaar ervaring als procesverbeteraar en innovatiemanager in de chemische procesindustrie. Sinds 2007 is hij zelfstandig ondernemer en eigenaar van EasyMeasure B.V. met bijzondere interesse voor ontwikkeling en commercialisering van duurzame technologie.

Samenwerking

Onze flexibiliteit en snelheid is te danken aan samenwerking met onder meer de volgende partijen in ons netwerk: